Cases

De pracht van de mensheid ligt niet in mens zijn, maar in menselijk zijn.’

Cases

Aandacht voor Alain

Persoonlijke omstandigheden kunnen het werk behoorlijk onder druk zetten. Zo ging het in ons laatste Plan van Aandacht over de begeleiding van Alain (42) die geraakt was door de de diagnose kanker. Zijn fysieke herstel verliep voorspoedig, maar mentaal herstel bleek lastig. Hierdoor ging de re-integratie op zijn werk moeizamer dan gewenst. Zijn werkgever toonde alle begrip en besloot hem hierin passend te ondersteunen. Met een ‘hoe kan ik je helpen’ startten wij ons traject en kwam er aandacht voor wat deze medewerker nodig had.

Aandacht voor Sofie

Een dierbare verliezen  kan een grote impact op het werkleven hebben. Toen Sofie’s (36) zus ernstig ziek werd en overleed, stortte haar wereld in. Door het eerdere verlies van hun ouders stond Sofie er vaak alleen voor. De mentale klap beïnvloedde niet alleen haar persoonlijk welzijn, maar ook haar rol binnen het gezin met twee kleine kinderen en haar rol als leidinggevende. Haar werkgever wilde er alles aan doen om haar te steunen in deze moeilijke periode en kwam zo bij ons terecht. Na het opstellen van een persoonlijk Plan van Aandacht, vond Sofie de handvatten om om te gaan met de situatie en verder te gaan met haar leven.

Aandacht voor Leroy

Mentaal herstel komt soms later dan je denkt. Toen Leroy (26) op relatief jonge leeftijd de diagnose darmkanker kreeg, wist hij niet wat hem overkwam. Zijn behandelmethode sloeg onverwachts snel aan en binnen 6 maanden was hij weer terug op kantoor, alsof er niets was gebeurd. In eerste instantie pakte hij zijn werk moeiteloos op, maar na een aantal maanden liep hij bijna tegen een burnout aan. Wat bleek: de mentale nasleep van zijn ziekte zat hem meer in de weg dan hij in beginsel had gedacht. Zijn HR-manager bracht hem in contact met ons. Na een op maat gemaakt traject konden wij hem ondersteunen bij zijn verwerkingsproces en kreeg hij de aandacht waar hij behoefte aan had.

Aandacht voor Marja

Bij Marja (58) werd de druk te hoog toen haar man bleek te lijden aan Alzheimer. Naast haar werk als pedagogisch hulpverlener, haar verschillende vrijwilligersfuncties en het regelmatig oppassen op haar eerste kleinkind, werden deze nieuwe omstandigheden haar te veel. Marja’s werkgever viel dit al snel op en besloot samen met haar te kijken naar passende ondersteuning. Met haar plan van aandacht startte ze haar persoonlijk traject waarbij er een ruimte  kwam voor wat zij nodig had.